Over ons

Met de audio/video diensten van Vidi Vidi kunt u optimaal van uw thuisbioscoop genieten, zoals het door de regisseur is bedoelt.

Naast geavanceerde ISF beeldkalibraties kunt u bij ons ook terecht voor andere audio/video diensten, zoals het aansluiten, instellen en op elkaar afstemmen van beeld- en geluidsapparatuur zoals televisies, stereo/surround systemen en randapparatuur. Met een achtergrond in de detailhandel, sinds 2001 bij de Harense Smid en 2014 bij Scheer & Foppen, hebben wij al talloze klanten blij gemaakt met perfect werkende installaties van hun aankopen.

Dagelijks hielpen we klanten en collega’s met advies hoe apparatuur het best kon worden aangesloten. Regelmatig werden wij ingezet voor probleemgevallen waar de klant zelf niet uitkwam, of als meer service nodig was dan dat een reguliere bezorger kon bieden. Doordat de detailhandel constant in beweging is, met de komst van meer webshops en fysieke winkelketens groter worden en elkaar overnemen, heb ik helaas twee keer een faillissement moeten meemaken.

Het werd toen tijd om de balans op te maken… Weer aan de slag bij een andere keten die inmiddels meer leek op een combinatie van een bouwmarkt en een kermis, met amper tijd tijd voor de klant? Of kiezen voor wat we echt leuk vinden en waar we goed in zijn? Het werd de tweede optie een sindsdien helpen we klanten aan perfect beeld en geluid. Geen tijdsdruk, geen targets, niks “moeten” verkopen, maar onafhankelijk er zijn voor de klant.

Dankzij deze unieke mix van passie, kennis en ervaring is uw thuisbioscoop in goede handen!

Sinds 2014 is Vidi Vidi officieel ISF Level II gecertificeerd om ISF beeldkalibraties te verzorgen, waarmee we de beste beeldkwaliteit op uw beeldscherm “toveren”.

Dit houdt in dat we niet alleen de theorietraining van Level I hebben doorlopen, maar ook de praktijktraining van Level II. Wij zijn getraind door ISF oprichter Joel Silver zelf. Inmiddels is er een variant op Level II praktijktraining bijgekomen, namelijk Level III, waarbij de training ook een aantal verkoopaspecten behandeld, voor verkopers (voornamelijk in Amerika, waar het Imaging Science Foundation meestal haar praktijktrainingen geeft).

Voor onze metingen en kalibraties maken wij gebruik van professionele apparatuur zoals CalMAN expert software, een testpatroon generator, een spectrometer én colorimeter. Doordat we de colorimeter op uw toestel matchen aan de spectrometer, combineren we de snelheid van een kleurenmeter, met de precisie van een lichtmeter. In een zelfde tijd genereren we meer nauwkeurig referentiepunten voor een beter resultaat.

Andere firma’s die slechts één type meter gebruiken, kunnen minder nauwkeurig meten of doen een stuk langer over metingen.

Doordat er honderden (soms zelfs duizenden) referentiepunten moeten worden gegenereerd en gemeten, is het niet wenselijk er onnodig lang over te doen. Dezelfde tijd kan immers beter worden besteed aan meer referentiepunten, voor een beter resultaat.

Een ISF gecertificeerde kalibratie door Vidi Vidi geeft uw televisie optimaal beeld zoals het is bedoeld door de regisseur.